Studenții străini l-au omagiat pe Vasile Alecsandri
- 67 vues
Studenţii străini din anul I și II, care studiază la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, au organizat o acțiune cultural-artistică cu genericul ”Eu a țării mele sunt lucindă stea...”, dedicată marelui poet și dramaturg Vasile Alecsandri.
Balada ”Miorița”, legendele Lăcrămioarei, Rândunicii și Ciocârliei, poeziile ”Andrii-Popa”, ”Făt-Logofăt”, ”Meșterul Manole”, piesele ”Chirița în Iași”, ”Istoria unui galben”, ”Piatra din casă” şi multe alte creații din opera bardului de la Mircești au fost interpretate, în limba română, de către studenții străini. Activitatea literară a fost și o testare a mediciniștilor la disciplina Limba română.
Argentina Chiriac, şef catedră Limba română şi terminologie medicală, a menționat că, în acest fel, la Universitate, anual, comemorăm câte un scriitor al neamului nostru. ”Prin activitatea din acest an, s-a adus un omagiu marelui poet, folclorist, dramaturg și întemeietor al teatrului românesc - Vasile Alecsandri. De asemenea, prin recitalurile poetice, manifestarea respectivă a fost și o incursiune în viața și opera literară a scriitorului român”.
Studenţii străini spun că se simt motivaţi să înveţe limba română, deoarece aceasta îi ajută în procesul de studiu și în comunicarea cu colegii.
Abu Anak Aina, studentă la anul I din Israel, zice că a participat pentru prima dată la o astfel de activitate, pentru un public atât de mare, fapt pentru care era destul de emoționată. Tânăra spune că îi place să învețe limba română pentru că este ușor de însușit și a prins repede gramatica.
Mousa Khawaled, un alt student din Israel, anul II, zice că limba română este foarte frumoasă și melodioasă, și o învață cu plăcere. De asemenea, tânărul spune că îi place specificul țării noastre și este curios să descopere tot mai mult din diversitatea ei culturală.
Manifestarea cultural-artistică ”Eu a țării mele sunt lucindă stea...” a fost organizată de Catedra de limba română şi terminologie medială, în contextul Zilelor Latinităţii, marcate anual în luna mai.
[nggallery id=251]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii