Seminar de informare Erasmus+
- 92 vues
Studenții și rezidenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au participat în data de 21 februarie curent, la un seminar de instruire privind bursele Erasmus+, unde au aflat despre posibilitățile de mobilitate academică de care pot beneficia.
Invitat special în cadrul sesiunii de informare a fost profesorul June Keeling de la Universitatea din Chester, Marea Britanie, care a oferit o informație mai amplă despre cum poate fi obținută o bursă pentru studii sau pentru desfășurarea unui stagiu practic la universitatea pe care o reprezintă. Cele mai importante trei criterii de selectare a candidaților sunt scrisoarea de motivare, situația academică și nivelul de cunoaștere a limbii engleze (C1 conform CEFRL sau min. 6,5 puncte la IELTS). June Keeling a menționat că schimburile sunt extrem de eficiente grație compatibilității dintre cele două universități atât la nivel de structură, cât și de programe.
Pe parcursul zilei profesorul June Keeling s-a întâlnit cu rectorul Universității noastre, prof. Ion Ababii și cu alți reprezentanți ai comunității universitare. În contextul acestei întrevederi s-au pus în discuție posibilitățile de a dezvolta parteneriatul între cele două instituții atât prin prisma mobilităților academice, cât și prin realizarea în comun a activităților de predare și a celor de cercetare. Un accent deosebit s-a pus pe extinderea programelor Erasmus Mundus și Erasmus+. Totodată, profesorul Keeling s-a oferit să împărtășească din experiența pe care o deține în domeniul nursing-ului în contextul pregătirilor pentru fondarea facultății de asistenți medicali la USMF „Nicolae Testemițanu”.
Conform unui acord interinstituțional Erasmus+ între Universitatea noastră și Universitatea din Chester, studenții, rezidenții, personalul academic și cel administrativ pot beneficia de un stagiu în Marea Britanie. În perioada 1-16 februarie curent au participat la un astfel de program conferențiarul universitar Veaceslav Fulga de la Catedra de histologie, citologie și embriologie și Alina Timotin, șef adjunct Departamentul Comunicare și Relații Publice, asistent universitar la Școala de Management în Sănătate Publică, care au rămas impresionați de experiența trăită și s-au arătat dornici să implementeze cât mai multe din cele învățate acolo. În prezent, la Universitatea din Chester urmează un program de masterat patru rezidenți de la USMF „Nicolae Testemițanu”, iar la sfârșit de martie va fi lansat un nou apel pentru studenți, cercetători și personalul academic.
Universitatea din Chester este a treia cea mai veche instituție de învățământ superior din Marea Britanie, după Oxford și Cambridge. În prezent, aici își fac studiile peste 18 000 de tineri.
[nggallery id=484]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii