Concursul de eseuri consacrat Zilei Europei şi-a desemnat câştigătorii
- 76 views
Concursul de eseuri, organizat de Biblioteca Ştiinţifică Medicală în contextul Zilei Europei, şi-a desemnat câştigătorii. Adrian Ruban, Iurie Noroc şi Ana Grigan sunt primii trei câştigători ai ediţiei din acest an, care s-au făcut remarcaţi prin originalitate, creativitate, calitatea argumentelor şi exprimării. În data de 26 mai curent, la USMF “Nicolae Testemiţanu” a avut loc ceremonia de premiere a câştigătorilor acestui concurs. La festivitate a fost prezent şi Wicher Slagter, șef-adjunct al Delegației UE în Republica Moldova.
Oficialul european a salutat interesul tinerilor de a participa la această acţiune competitivă, care le-a oferit oportunitatea de a-şi exprima viziunea despre cursul european al ţării, avantajele şi dezavantajele acestei ac’iuni, precum şi importanţa participării fiecărui cetăţean în procesul decizional de interes public al acestei ţări. Wicher Slagter a amintit că anul 2014 este unul crucial pentru viitorul Republicii Moldova privind integrării în UE.
Emil Ceban, prorector pentru educaţie şi probleme sociale al USMF “Nicolae Testemiţanu” a accentuat că tinerii sunt cei care vor alege şi decide viitorul acestei ţări. Prorectorul a menţionat că aderarea Republicii Moldova la comunitatea europeană este o acţiune care va aduce după sine multe avantaje. Pe lângă faptul că Moldova va participa la toate procesele economice, politice, culturale europene, vom avea posibilitatea de a ne promova interesele pe plan european şi mondial. Mobilitatea academică, schimbul de experienţă între cadrele profesoral-didactice, alinierea învăţământului medical şi farmaceutic la standardele europene, iniţierea cercetărilor în cotutelă - sunt doar câteva dintre oportunităţile oferite de Uniunea Europeană prin diferite proiecte.
Vitalie Ojovanu, şef Catedră de filosofie şi bioetică, preşedintele juriului, a spus, la rândul lui, că acest concurs este un “laborator de creativitate” pentru studenţi şi care devine, cu fiecare ediţie, tot mai popular şi mai interesant. Preşedintele juriului a promis participanţilor ca ediţia viitoare a concursului va aduce multe noutăţi şi teme originale pentru reflectare.
Liubovi Karnaeva, director BŞM, a evidenţiat faptul că în acest an, pentru prima dată, au participat studenţi şi elevi ai altor instituţii de învăţământ din ţară. “Iniţial, concursul a fost conceput doar pentru studenţii de la medicină, dar, în momentul în care au apărut şi alţi doritori, nu i-am putut restricţiona şi nici nu dorim să facem din acest concurs unul local, strict pentru acesta instituţie”, a spus directoarea bibliotecii.
În total, la concursul de eseuri au participat 40 de studenţi şi elevi, dintre care o studentă a Universităţii de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, şi câţiva elevi din Edineţ, Cantemir şi Cahul. Toţi concurenţii au primit diplome de participare şi cadouri simbolice din partea organizatorilor.
[nggallery id=110]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii