Actualități în ultrasonografie
- vizualizări: 131
Cele mai noi metode de diagnostic cu ultrasunete în medicină au fost abordate în cadrul unei conferințe științifice, desfășurată în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Evenimentul a întrunit cca 200 de specialiști în ultrasonografie din Republica Moldova, România, Ucraina, Germania și Olanda.
Stimularea activităţilor de cercetare în domeniul ultrasonografiei în vederea creşterii calităţii actului medical, precum și identificarea unor direcţii noi de dezvoltare a acestei metode de diagnostic - au constituit subiectele generale abordate la manifestarea științifică.
”Imagistica este un domeniu esențial în acordarea ajutorului necesar populației” a afirmat, la ședința de deschidere, Ghenadie Curocichin, reprezentant al Departamentului Știință, șef catedră Medicină de familie. Profesorul și-a exprimat încrederea că această întrunire va contribui la creșterea nivelului profesional al specialiștilor în ecografie și al calității serviciilor medicale acordate populației, va consolida Societatea de Ultrasonografie în Medicină și Biologie din Republica Moldova și va stabili contacte în scopul inițierii și dezvoltării cercetărilor în domeniu.
Vasile Țurcanu, conferențiar universitar la Cursul de sonografie, membru al comitetului de organizare, a menționat că evenimentul de astăzi creează noi oportunități pentru specialiștii în ultrasonografie, pentru că prezintă un cadru general de comunicare şi schimb de experienţă între medicii care practică această metodă de diagnostic.
La forum au mai fost puse în discuție probleme ca: anevrismul disecant al aortei toracice, stenoza aortică și corecția de aortă, utilizarea echipamentelor cu ultrasunete în diagnosticul bolilor cardiace congenitale, ecografia cu ultrasunete, examinarea ecografică a regiunii cervicale, noile opțiuni ale aparatelor ecografice, examinarea ecografică de bază a sistemului musculoscheletal ș.a.
Manifestarea a fost organizată de Societatea de Ultrasonografie în Medicină și Biologie din Republica Moldova, cu suportul USMF ”Nicolae Testemițanu” și al Ministerului Sănătății.
[nggallery id=229]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii