Laboratorul de Științe Bayer 2018 la USMF „Nicolae Testemițanu”
- vizualizări: 361
În perioada 21-25 mai a.c., în premieră pentru țara noastră, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a desfășurat Laboratorul de Științe Bayer - un proiect educațional internațional derulat în țările Uniunii Europene, care are misiunea de a demonstra copiilor
că ştiinţa poate fi utilă în viața de zi cu zi și distractivă, prin intermediul unor experimente atractive.
Copiii, cu vârsta de 6-12 ani, au avut parte de o oră interactivă, care a inclus activități individuale și de echipă unde au fost prezentate și explicate cinci experimente chimice și biologice, intitulate: Culorile călătoriei, Iluzia optică, Ariciul magnetic, O lume într-un borcan, Bătălia densităților.
Dragoș, elevul clasei a II-a al Gimnaziului nr. 31 din capitală, a exclamat că experimentele din cadrul laboratorului sunt o inovație pentru el și își dorește să devină cercetător științific.
„Experimentul Bătălia densităților m-a impresionat cel mai mult și îl voi demonstra și părinților mei”, a spus Dragoș.
„Scopul acestui proiect este de a aduce știința mai aproape de viitorii cercetători. Ne-am dorit să scoatem elevii din cadrul lor formal, antrenându-i în diverse activități, realizând experimente de laborator în domeniul biologiei și chimiei și, totodată, să înțeleagă că știința are o continuitate”, a declarat Marina Botnariuc, reprezentantul companiei Bayer.
La eveniment au participat 40 de clase I-V (peste 900 de elevi) de la 18 licee, gimnazii și școli primare din capitală.
Proiectul a fost organizat de Bayer România în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și se orientează pe conceptul Copiii de azi, cercetătorii de mâine.
Laboratorul de științe Bayer are o experiență de mai mulți ani în Europa și a fost conceput ca răspuns la una dintre problemele majore cu care sistemul educaţional este adesea asociat - prea multă teorie în defavoarea activităţilor practice.
De la lansarea proiectului, în 2014, peste 12000 de copii din București, Cluj Napoca, Constanța, Iași și Timișoara au descoperit că prin știință cunoști lumea, afli lucruri noi, îți cultivi pasiunile și îți modelezi viitorul. Ediţiile anterioare au fost extrem de bine primite de copii, profesori şi părinţi deopotrivă, ceea ce a permis extinderea acestuia și în țara noastră.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii