Prevenirea riscurilor biologice asociate cu antrax: Proiect NATO
- vizualizări: 125
În data de 26 februarie 2015, reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au avut o întrevedere cu delegația Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în cadrul căreia au discutat despre implementarea proiectului ”Știința pentru Pace și Securitate: dezvoltarea capacităţilor de atenuare a riscurilor biologice asociate cu Antrax în Republica Moldova”.
Ambele părți au convenit pentru coordonarea unor activități între instituțiile responsabile de implementare: Agenția NATO pentru Suport (NSPA); Ministerul Apărării al Republicii Moldova; USMF ”Nicolae Testemițanu” și Centrul Național de Sănătate Publică. În proiect vor fi încadrați membrii catedrelor Boli infecțioase, tropicale și parazitologie medicală; Epidemiologie; Microbiologie și virusologie, care vor face parte din echipa de implementare a obiectivelor proiectului.
Proiectul mai prevede elaborarea unui program de instruire în domeniul prevenirii și reacționării la pericolele biologice asociate cu antrax; elaborarea procedurilor standard de operare în mediile contaminate cu antrax; dezvoltarea și aplicarea celor mai bune practici și tehnici pentru cartografierea și decontaminarea locațiilor contaminate.
Durata proiectului este de 24 de luni, iar costul este estimat la un milion de euro.
[nggallery id=221]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii